Čitajući sjajnu knjigu moje prijateljice Ivane Plechinger “Ono što ostaje uvijek ljubav je” poželjela sam i sama (uz Ivaninu pomoć)  napraviti plavu bocu u kojoj će voda, milovana suncem, biti puna energije. Još ako joj dodamo zahvalne i poticajne riječi – svakodnevno konzumiranje vode pretvorit ćemo u nešto zaista divno.

Da biste priču o  plavoj boci, solarnoj vodi i zahvalnosti čuli onako kako sam je i ja čula, pogledajte Ivanin video “Kakve veze ima voda sa zahvalnošću? HVALA što pitate!” (https://youtu.be/yi0YxJfSOLY).

A onda – ako poželite izraditi vlastitu bocu, evo našeg prijedloga. Hvala što ste s nama.

Potrebno vam je:

staklena boca

plava transparentna boja za staklo

konture za staklo

pik traka

kist

Bocu možete kupiti prozirnu, ali i već tvornički izrađenu od plavog stakla. U tom slučaju, odmah prijeđite na pisanje lijepih riječi.

Ako je vaša boca prozirna, prvo je treba obojati. Pik traku zalijepite na dnu grla boce (tamo gdje se boca počinje širiti). Zalijepite je ravno i uredno – takav će biti i rub plave boje na boci.

Sad obojajte bocu. Koliko će intenzivna boja biti, odredite sami. Želite li plaviju i tamniju bocu, premažite je nekoliko puta, čekajući svaki put između nanošenja da se boja osuši. Važno je da bocu bojate SAMO izvana!

Kad je podloga suha, kontur-bojom ispisujte lijepe riječi. Izaberite one koje su vama drage, koje vam nešto znače. Hvala, LJubav, Volim te, Radost, Dobrota… samo su neke od njih.

Kad ste zadovoljni kako boca izgleda, ostavite da se potpuno osuši (najbolje preko noći).

Na koncu skinite pik traku, natočite vodu, ostavite je kratko na suncu i – uživajte!