Potrebno je:

1 komad tkanine s uzorkom 50 x 12 cm
1 komad tkanine s uzorkom 20 x 3 cm
1 komad vodonepropusne tkanine 50 x 12 cm
1 dugme
3 cm čičak trake

Postupak:

Veći komad tkanine s uzorkom položite na vodonepropusnu tkaninu, licem o lice. Uz rub, usko prošijte, ostavljajući samo 3 cm – otvor kroz koji ćete preokrenuti tkaninu.
Kad ste preokrenuli, zapeglajte, pa prošijte duž svih stranica uskim šavom. (Tako ćete zatvoriti i preostali otvor.)
Na jednom kraju tkanine s uzorkom (tamo gdje će biti otvor za umetanje četkice i paste)  označite mjesto za čičak traku: 4 cm od gornjeg ruba i otprilike 4 cm sa svake strane. Jedan dio čičak trake pričvrstite pribadačom pa sašijte.
Presavijte (tkanina s uzorkom neka bude vani) tako da preklopljeni dio bude 19 cm dug. Pripazite da strana s našivenim čičkom bude dobro namještena – to će biti otvor u koji ćete umetati četkicu i pastu.
Presavinuti dio sašijte za podlogu uskim šavovima duž duljih stranica.
Od preostalog komada tkanine s uzorkom (20 x 3 cm) napravite traku: preklopite je da dobijete traku 20 x 1,5 cm (naličjem prema van) pa prošijte uz dulji rub. Preokrenite, zapeglajte i prerežite na 2 nejednaka dijela. Jedan nek’ bude dug 12 cm, a drugi 8 cm. Duž svakog od njih prošijte dva ukrasna šava uz rubove, hvatajući pritom i kraće stranice (da budu lijepo završene).
Na jednu stranu kraćeg komada sašijte drugi dio čičak trake.
Polegnite ga na etui da čičak dođe na čičak.
Preklopite gornju stranu etuia i pribadačom pričvrstite traku s čičkom. (Tako ćete odrediti na kojoj će se visini zatvarati vaš etui. Imajte pritom na umu i volumen tube paste i četkice za zube!)
Kad ste odredili visinu, otklopite pa na mjesto spoja trake s čičkom i preklopa, vodoravno sašijte dulju traku (tako da uhvatite i traku s čičkom i poklopac).
Na kraju, na prednju stranu trake s čičkom sašijte ukrasno dugme.